Grindvloeren

In de volksmond vaak siergrind, korreltapijt, strizovloer genoemd. Een grindvloer is een stijlvolle vloer. Een grindvloer wordt opgebouwd uit een grindlaag en eventueel een seallaag of toplaag.

De grind wordt gewonnen uit de groeven van de Maas. De korrels worden gewassen en naar de fabriek gebracht. De korrels grind worden uit gesorteerd op grootte. Een grindvloer kan in 1-2 mm, 2-3 mm en 3-4 mm structuur geleverd worden. Een mix hiervan is ook mogelijk. De grindvloer in de fabriek wordt gekleurd op aanvraag van de kleur die de klant kiest. De grindkorrels worden geverfd en bij VVS vloeren in zakken aangeleverd. Tezamen met epoxytoevoegingen wordt de grind bij de klant gemengd en gesmeerd door de vloerenlegger.

De siergrindvloer heeft door zijn naadloze, stofvrije en multifunctionele karakter een type vloer dat uitermate geschikt voor zowel particulier als bedrijfsmatig gebruik. Een grindvloer is makkelijk in onderhoud, en kan op iedere vormvaste ondervloer gelegd worden. Geen onnodig hak en breekwerk, geen wekenlang oponthoud.

De eisen die we stellen aan grindvloeren zijn niet meer dezelfde als vroeger. Degelijkheid en onderhoudsvriendelijk zijn nog steeds belangrijk, maar we willen meer... Details en accenten staan hoog op ons verlanglijstje. Bij VVS bepaalt u uw eigen trend. Kleur, patroon, logo of huisstijl? Alles word op uw wensen afgestemd.

De eisen die we stellen aan grindvloeren zijn niet meer dezelfde als vroeger. Degelijkheid en onderhoudsvriendelijk zijn nog steeds belangrijk, maar we willen meer... Details en accenten staan hoog op ons verlanglijstje. Bij VVS bepaalt u uw eigen trend. Kleur, patroon, logo of huisstijl? Alles word op uw wensen afgestemd.

De belangrijkste eigenschappen van een grindvloer zijn:

  • Onderhoudsarm
  • Uitstekend geschikt voor vloerverwarming
  • Zeer slijtvast
  • Naadloos
  • Brandveilig
  • 1001 kleuren leverbaar

Kwaliteit grindvloer

VVS vloeren is bekend om service en eerlijkheid. Er wordt altijd gewerkt met een epoxy-bindmiddel percentage van 8%. Uit eigen ervaring weten wij, dat dit nodig is om optimale kwaliteit en levensduur van uw grindvloer te garanderen. Let op! Aan de buitenkant is dit niet zichtbaar. Er wordt door andere bedrijven ook met minder percentage epoxy-bindmiddel gewerkt. Na verloop van tijd laten de steentjes dan los. Dus let op: “Goedkoop is duurkoop!”

Sealen grindvloer

Het sealen van de grindvloer is het opvullen van de poriën tussen de grindkorrels. Dit geschiedt door gebruik van een hoogwaardige acrylaat pasta. Hierdoor ontstaat een vloeistof dichte grindvloer welke verontreiniging en vloeistoffen tegen houdt. De grindvloer is makkelijk schoon te houden en de levensduur van de grindvloer wordt hierdoor bevorderd. Dagelijks kunt U Uw siergrindvloer nat afnemen.

Grindvloer buiten

Een grindvloer kan ook buiten geplaatst worden zoals op terrassen, galerijen, balkons, rondom zwembaden, in en rondom het tuinhuis of buitenverblijf. Hiervoor is in alle gevallen een vaste ondergrond nodig, een betonvloer leent zich hier perfect voor. De ondervloer wordt eerst voorbehandeld, de volgende stap is dat de grindvloer aangebracht kan worden met PU-outdoor, speciaal ontwikkeld voor buitenverwerkingen. Grindvloer outdoor wordt altijd in een open structuur aangebracht, nooit geseald. Zodoende kan het water weg en heeft men na een regenbui bijna direct weer een droog terras of balkon.

Kosten grindvloer

De grindvloeren prijzen worden in grote lijnen per m2 berekend en zijn grotendeels afhankelijk van de ondergrond, het totaal vloeroppervlakte, plinten meegenomen in het geheel en de afwerkla(a)g(en).

Snel een prijsindicatie? Vul formulier offerte aanvragen in.

Grindvloer vloerverwarming

Een grindvloer is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Epoxyhars zal bij temperaturen tot maximaal 60 graden Celsius geen nadeel ondervinden, terwijl de maximale temperatuur waarop een vloerverwarming systeem wordt afgesteld slechts 45 à 50 graden Celsius is.

Dankzij de poriën tussen de grindkorrels wordt de lucht die er doorheen gaat vrijwel onmiddellijk verwarmd. Met vloerverwarming onder een grindvloer creëert u dus in korte tijd de ideale temperatuur.

Onderhoud grindvloer

Een grindvloer is uiterst onderhoudsvriendelijk. Deze vloeren absorberen namelijk het vuil en stof, zodat het niet direct zichtbaar is maar toch vrij eenvoudig met een stofzuiger verwijderd kan worden. Hardnekkig vuil en gemorste vloeistoffen verwijdert u met handwarm water, een schuurborstel en een waterstofzuiger. Houd rekening bij het gebruik van reinigingsmiddelen dat deze niet agressief en vetarm zijn. Wij kunnen uit ervaring vertellen dat alleen met handwarm water al zeer goede reinigingsresultaten zijn te behalen

Design, motief, band of logo

De grindvloer kan in verschillende kleuren gelegd worden, ook is het mogelijk om een logo aan te brengen in de vloer. Door te werken met verschillende kleuren en patronen door en naast elkaar, kunt u de vloer de uitstraling geven die u zelf wilt.

Traprenovatie

Het renoveren van uw trap is vaak een onbetaalbare klus… maar niet als u de trap voorziet van grind. De betaalbare oplossing voor uw trap. Of het om een open of dichte trap gaat. U trap wordt de “eyecather” van uw woning.