T: 013 - 504 2051 | info@grindvloeren.nl
 • Grindvloer leggen

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen hier voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Algemeen
Op welke ondergrond kan men een VVS vloer plaatsen?

Deze vloeren kan men op alle vlakke en vaste ondergronden plaatsen en zijn in bijna alle ruimtes toepasbaar zoals:

 • Woonkamer
 • Keuken
 • Slaapkamer
 • Kantoorruimte
 • Winkelruimte
 • Industriehal / Garage
 • Ruimtes waar men met voeding werkt
Kunnen deze vloeren ook over bestaande vloeren gelegd worden?

Deze vloeren kan men ook over bestaande vloeren leggen. Hiervoor dient men zelfs de oude vloer er niet uit te breken. Welke ondergronden zijn hiervoor geschikt?

 • Tegels
 • Beton
 • OSB plaat (deze moet voldoende vast geschroefd zijn)
 • Egaline
 • Cementdekvloeren
 • Anhydriet

U kan dus vele kanten uit! Uw ruimte onze zorg.

Zijn deze vloeren onderhoudsvriendelijk?

Het onderhoud van dit soort van vloeren is vrij eenvoudig.

 • Stof en losliggend vuil kan u gemakkelijk met de stofzuiger verwijderen.
 • Natte voetsporen of modder laten drogen. Na het drogen stofzuigen.
 • Koffie of andere vloeistoffen, kan u het beste opdeppen met een doek, naspoelen met schoon water en opzuigen met een waterzuiger.
 • Vet of andere hardnekkige vlekken verwijderen met nagelborstel en water met schoonmaakazijn, opzuigen en naspoelen met schoon water, dit nogmaals opzuigen.
 • Groot onderhoud: schrobben met water en schoonmaakazijn, op zuigen en naspoelen met schoon water, dit 1 of 2 keer per jaar herhalen en Uw vloer blijft als nieuw.
Kan ik deze vloeren zelf plaatsen?
Lijkt toch niet moeilijk? Dit kan ik ook! Dit soort van uitspraken horen we regelmatig. Let op het is anders dan wat het lijkt. Het leggen van kunststofvloeren kan je niet op 1 dag leren. Hiervoor dient men jarenlang in het vak te zitten. Een goede plaatsing is noodzakelijk. Alleen dan pas kan men garanderen dat de duurzaamheid en de slijtvastheid gegrond is.

Omdat deze vloeren volledig met de hand gelegd worden is dit een vak appart. Voor het plaatsen moet je aandacht hebben voor de kleinste details, en genoeg kennis hebben van de producten waarmee je werkt. Dit werk laat je dan ook beter over aan een vakman, die zich gespecialiseerd heeft in het plaatsen van deze vloeren, zodat u als klant geen verrassing kan tegenkomen.
Hoe gaat u tewerk bij het plaatsen?
VVS Vloeren verbindt zich er toe alle facetten die nodig zijn om een kunststofvloer correct te plaatsen ook daadwerkelijk uit te voeren. Wij staan garant voor kwaliteit en dat is dan ook een bewuste keuze. "Meten is weten" dus gaan wij eerst de ondergrond controleren op restvocht.

Al onze vloeren worden voorzien van een primer, ook de nodige voorbereidingen worden getroffen. We houden ons steeds aan het voorgeschreven lijmpercentage die onze leveranciers aanraden. Uiteraard controleren we dit aspect tijdens het aanbrengen van onze vloeren (elk mengsel wordt door middel van een weegschaal gecontroleerd). De arbeidstijd is hierdoor gemiddeld hoger, maar alleen op deze manier kunnen wij een hoge afwerkingsgraad garanderen.

Overtuigd dat via onze unieke werkwijze, u het beste resultaat krijgt zowel in afwerking als in kwaliteit. Tijdens onze werkzaamheden maken wij geen onnodige vervuiling. Wij eisen zelfs dat alle andere werkzaamheden klaar zijn alvorens wij als laatste aanvangen. Dit om ongelukken met verf, kalk e.d. te vermijden. Deze afspraak maken wij omdat er vele vaklui niet weten hoe ze een kunststofvloer moeten schoonmaken, en meestal alleen het probleem verergeren.

VVS Vloeren, uw bewuste keuze voor kwaliteit !
Hoe lang duurt de plaatsing?

Onze vloeren zijn zeer snel te plaatsen. Het maakt niet uit of het nu gaat om een plaatsing in een nieuwbouw of in een gerenoveerd huis. In een paar dagen kan men een oud huis of een nieuwbouw omtoveren in een moderne en eigentijdse woning waar het aangenaam wonen is.

Hoe lang duurt de uitharding van deze vloer?
Gemiddeld kan me na een droogtijd van 24 uur de vloer terug licht belasten. Vanaf dat moment is de vloer terug beloopbaar. Let tijdens het uitharden op de handhaving van de temperatuur zodat de vloer daadwerkelijk al zijn eigenschappen kan behalen.
Vanaf welk moment is de vloer belastbaar?
Kunststofvloeren zijn bij 20 ºC na 7 dagen volledig mechanisch en chemisch belastbaar. Verlaging van de uithardingtemperatuur verlengt de uithardingtijd aanzienlijk. Let op! Water is ook een chemische belasting. Tijdens de eerste 7 dagen na de plaatsing mogen onze vloeren niet belast worden met water of andere vloeistoffen.
Zijn deze vloeren bestand tegen loopverkeer en licht transportverkeer?
Afhankelijk van het type kunnen onze vloeren zonder problemen loopverkeer en licht transportverkeer aan. Voor de industriële uitvoeringen passen we de grondstoffen natuurlijk aan zodat deze vloeren nog robuuster worden dan ze al zijn.
Kan men deze vloeren ook in openlucht aanbrengen?
Grindvloeren kan men buiten toepassen mits deze afgelakt word met een transparante PU- coating.

Adres

Jan de Vriesstraat 12
5087 LP Diessen

Contact

T. 013 504 2051
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
grindvloeren.nl is onderdeel van vvsvloeren.nl

© grindvloeren.nl | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites